Gânduri random

Gânduri random

Articol din categoria: Introspecţii

Au fost vreo 10 zile agitate. Și cu rele, dar și cu bune. Am stat departe de online dar și de multe alte chestii. Acum recuperez.

Dacă aș centraliza gândurile random din perioada asta pentru a le lăsa aici pentru posteritate, aș zice cam așa:

  • Ambulanța București (112) da, e de salvare, dar dacă ai răbdare să aștepți vreo oră-două până se decid ei să vină. Și nu, n-o să-ți zică niciodată când ajung la tine. Dar ai șanse mari să îți facă observație dacă ai mai sunat și a doua oară (după vreo oră) să vezi ce fac.
  • Ambulanța BGS (021/9505) și oamenii care muncesc acolo sunt profi băi băieți! Da, te costă vreo 350 de lei un echipaj cu medic care să te consulte, să te stabilizeze și apoi să te ducă la spital dacă e nevoie. Dar banii ăștia în momente cruciale, crede-mă, nu contează! Și sunt echipați brici, rapizi și, mai ales, profi. Și da, poți afla rapid unde sunt și în cât timp ajung.
  • O infirmieră de spital câștigă la final de lună aproximativ 1500 de lei. De banii ăștia spală pe jos, șterge la fund, ajută asistentele când e nevoie de ceva, strânge gunoiul, servește masa la pat și mai pune o vorbă bună (sau rea, dupa caz). Și da, riscă o amendă de câteva sute de Ron dacă nu s-a semnat în tabel când a dat cu mopul. Dacă lasă însă un bolnav în vomă sau în rahat nu i se întâmplă nimic. De ce? Pentru că regulamente…
  • Dacă un doctor de spital nu vrea să își mai cheme un coleg de alta specializare pentru o părere, poți să plângi cu lacrimi de crocodil că nu se atinge nimeni altcineva fără să i se fi cerut de către doctorul principal. Nici măcar să treacă pe la mai puțin de 10 metri de bolnav. De ce? Pentru că regulamente. Și pentru că „să nu-l supărăm pe colegul”
  • Să fii asistentă și să ai în responsabilitate directă peste 30 de bolnavi într-o tură nu e deloc ușor. Și la fiecare dintre ei ai monitorizare de făcut, pastile de dat, perfuzii de făcut, analize de centralizat șamd. Și da, toți se iau de tine că nu faci nimic.
  • Paznicul de spital, de regulă un gherțoi de la XX Security, e cel mai mare golan. Poți să fii tu zeul zeilor, dacă n-ai dat lu’ șefu’ de-o cafea să te lase să intri… admiri clădirea. Din exterior. Ah, mai poți încerca să-i propui să-i rearanjezi dinții. Dacă pari om determinat când îi prezinți opțiunea asta s-ar putea să te lase să intri.
  • Mulți doctori și multe asistente au început să refuze atențiile. Nu știu de ce. Dar e bine. E adevărat, am văzut trendul ăsta numai în cazul tinerilor. Ăi cu mai multă experiență (+50 ani) nu par a remarca această nouă modă progresistă.
  • 10 zile offline fără notificări, vizitatori, commenturi și likeuri poate fi o gură de aer de la supraaglomerarea feisbukista de zi cu zi.

Ultima concluzie, dar și cea mai importantă: Fii sigur că îi ai aproape pe oamenii care contează. Și că ei știu ce simți pentru ei. Și nu-i lăsa să uite niciodată sentimentele tale!

În rest, să fiți sănătoși! Revin zilele următoare.

Ți-a plăcut ce-ai citit? Dă un share să ajungă și la alții

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.