De la vorbă la faptă, în 5 minute - Alex Oancea

De la vorbă la faptă, în 5 minute

Articol din categoria: Goodies, Marcomm

Primul meu job n-a fost într-o multinațională. N-a fost nici măcar într-un office building. Primul meu job, la 17 ani, a fost de vânzător la un butic de cartier. Da da, nu râdeți. Un tânăr puber are nevoie și el de bani pentru a ieși la terasă cu gașca sau pentru o pereche de adidași. Și, cum la vârsta aia experiența din CV era extraordinară dar lipsea cu desăvârșire, asta a fost tot ce am putut prinde în acea vacanță de vară. Am învățat să mă trezesc la program, să vând, să interacționez cu clienții… și, la final, să mă bucur de cheltuirea salariului în maxim 48 de ore de la încasare 😊. Dar, cel mai important sfat primit atunci de la șeful meu a fost să învăț că și vânzând la butic poți avea de câștigat atunci când transformi vânzarea propriu-zisă într-o experiență pentru cumpărător. Să vă dau și un exemplu – tips-ul era triplu când la vânzarea de prezervative le uram clienților ”distracție plăcută” 😊

Mulți ani după, când lucram în presă un fost șef îmi spunea că de cele mai multe ori a livra o știre nu e niciodată suficient atâta timp cât nu o pui în context, pentru ca omul să și înțeleagă ”de ce-ul”. Asta mi-a fost mereu de ajutor și când, după mulți alți ani, am ajuns să pornesc campanii naționale de educare într-un domeniu mai mult decât tehnic pentru targetul final…

Atunci când am avut prima mea greșeală de rookie în marketing m-a luat șeful de mână și mi-a spus – ”de ce n-ai venit să mă întrebi dacă tot nu erai sigur pe tine?”. În momentul ăla am învățat on the hard way să întreb atunci când nu știu, să mă consult cu cei din jur atunci când nu sunt sigur și să cer ajutorul atunci când îmi dau seama că încă n-am acumulat îndeajuns de multă experiență pe chestiunea în cauză.

Ce voiam eu să subliniez în paragrafele de mai sus este că mi-a luat destul de mulți ani să-mi dau seama cât de important este să asculți experiențele altora și că numai în echipă poți mereu să te autodepășești. Numai înconjurându-te de oameni și resurse capabile vei avea șansa să reușești mereu să crești și să te dezvolți. În viață sau în business. Și nu, nu e o rușine să ceri sfaturi sau o mână de ajutor de la cei cu experiență.

Tocmai din acest motiv am decis că e timpul ca și eu, la rândul meu, să aduc un pic din experiența mea celor la început de drum în ale antreprenoriatului. Celor care își doresc să creeze branduri dar încă nu au know-how-ul potrivit. Iar cea mai bună sursă de informații nu vine din zona specialiștilor în traininguri sau ppt-uri care sunt tot mai mulți în spațiul carpato-danubiano-pontic. Nu, cele mai bune resurse vin întotdeauna din zona celor cu experiență, celor care au construit, celor care s-au ”bătut”, dar, mai ales, din zona celor care au învățat din propriile greșeli.

Da, cam despre asta e inițiativa 5 minutes consulting. Un concept nou de întâlniri informale de business, de tip brainstorming pe alocuri, un moment bun să vii să afli mai multe despre branduri & comunități, despre strategii și back-up planuri, despre antreprenoriat sau despre integrarea digitalului în business. Totul în câte 5 minute petrecute pe rând cu mine, cu Andrei, Cetin, Alexandru sau Tudor. Primul eveniment e deja fully booked încă din primele zile de după lansare, dar, nu uita să dai like paginii pentru a afla din timp ce mai pregătim. 

Ți-a plăcut ce-ai citit? Dă un share să ajungă și la alții

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.