#tatiseintreabă: cum verificați informațiile acumulate în școala online? - Alex Oancea

#tatiseintreabă: cum verificați informațiile acumulate în școala online?

Oare școala online chiar i-a învățat ceva pe copii?

Articol din categoria: Tată de fată

De mai bine de un an suntem în work from home, zoom-uri, video calls și așa mai departe. Ne-am adaptat rapid, ne-am făcut fluxuri, organizări, poate am fost chiar și mai productivi decât înainte. Dacă însă mi-a părut ceva extrem de trist a fost partea copiilor. Ei n-au mai putut interacționa unii cu ceilalți, n-au mai fost decât la școala online făcută poate uneori de profesori sau învățători mai puțin prieteni cu calculatorul. În rest, poate când părinții erau în altă cameră, a mai intrat un Minecraft sau un Amoung Us! că na, erau pe lângă tableta de școală.

Stau și mă întreb: în toată agitația asta pandemică, oare cum își mai evaluează părinții copii ce merg la școală? Dar profesorii sau învățătorii? Cum mai văd informațiile acumulate? Cum mai dau teste de verificare prin video calls fără să poată verifica dacă există surse de ”inspirație” pe lângă? Oare calificativele sau notele chiar reflectă nivelul acumulat sau au fost date așa, să nu îi demoralizeze și mai rău? Și, oare părinții sunt buni la matematică astfel încât să le verifice temele?

Tocmai din cauza asta, cred că e de bun augur să apelăm la o verificare externă… tot online, că na, asta e perioada. Mai exact, pentru matematică ar fi Brio Challenge care este un concurs deschis tuturor copiilor buni la mate sau care vor să își compare cunoștințele cu alți copii din generația lor, adică din clasele 1 până la a 12-a. Premiile sunt mișto – laptopuri și xbox-uri pentru premianți 😉, valoarea totală fiind de peste 40.000 de EURO.

Mecanica e cam așa: În prima etapă a competiției care se încheie în această duminică (pe 16 mai) – copiii vor primi un test sumativ al materiei din clasa in care sunt înscriși: exerciții ce îi vor trece prin întreaga materie a clasei, de la simplu la complicat – astfel încât, pe lângă că vor ocupa un loc în clasament, copiii vor ști exact ce știu și ce nu știu și unde mai au (dacă mai au) de lucru.

Participanții care obțin în această etapă mai mult de 80 de puncte vor fi calificați în etapa a 2-a – care va conține subiecte de dificultate crescută. În finală vor ajunge cei mai buni copii din fiecare clasă, iar acolo dificultatea este mult crescută, dar va conta, pe lângă corectitudinea răspunsurilor, și timpul de rezolvare a testului.

Participarea la Brio Challenge se face online, deci e nevoie de un calculator conectat la Internet (preferabil calculator, e ok însă și tabletă). 

Participarea la Brio Challenge e practic gratuită căci se oferă de la înscriere 2 credite de testare – câte unul aferent fiecărei etape eliminatorii. Așadar, toți copiii pot participa, fie că au sau nu au abonamente Brio. Dacă însă vor să exerseze suplimentar sau să facă mai multe teste similare, platforma oferă această posibilitate de a achiziționa credite de testare suplimentare iar prețurile sunt modice.

Așadar, succes! 😊

*Sursă foto Gerd Altmann from Pixabay 

Ți-a plăcut ce-ai citit? Dă un share să ajungă și la alții

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.