Masca și discriminarea, vaccinul și angajații la stat - Alex Oancea

Masca și discriminarea, vaccinul și angajații la stat

De ce avem planuri doar pentru privați?

Articol din categoria: Actualitate

Mă tot uit cam ce direcții va îmbrăca marea redeschidere după pandemie. Se zvonește tot mai mult că angajații Horeca se vor vaccina în masă pentru ca localurile să se redeschidă la procente de ocupare mai mari. Sau hotelurile. Sau taximetriștii. Sau alți angajați care lucrează cu publicul… la privați.

Azi m-am plimbat puțin pe drumuri prin București. Mă rog, am stat mai mult căci e totul blocat că avem la revoluții în trafic de nu le mai ținem minte numărul. Și cum stăteam eu așa gândindu-mă la domnul nostru Șordan, am văzut cam așa: Touareg cu numere de armată cu câțiva neni fără mască și cu geamurile închise. Polițiști de la locală în intersecții fără mască. Un echipaj de la rutieră la fel, în trafic.

Practic, mi se pare mie sau asta cu discriminarea e doar la privat? Adică noi dacă ne plimbăm fără mască, riscăm amenda. Dacă avem o cârciumă trebuie să ne testăm periodic, să purtăm mască, mănuși sau mai știu eu ce… dar dacă te oprește vreun polițist fără mască suntem obligați să dăm geamul jos? Ne prezintă qr codul viitorului pașaport european? Sau dacă vrem să mergem undeva să depunem vreun dosar cu șină sau acte de înmatriculat vor fi și ei obligați să se vaccineze? Ați auzit de vreo directivă, intenție, plan, strategie cu vaccinarea angajaților de la stat? Măcar vreun ”nu poți să ieși pe traseu dacă nu ai vaccin”?

Îmi place campania celor de la RO Vaccinare cu poze, testimoniale și user generated content al celor care s-au vaccinat. E ok, noi ăștilalți ne facem treaba. Dar, ați auzit ceva de gradul de vaccinați în rândul forțelor de ordine sau al aparatului birocratic de stat? Nu, nu mă refer la cei din sănătate sau intențiile referitoare la profesori. Mă refer la toți ceilalți cu care, teoretic, noi cetățenii putem avea treabă cu intenție sau fără. Ei, cei care teoretic au început să se vaccineze mult înaintea noastră. Ei cei care au grijă de noi, pe stradă, în secții, în cazărmi sau în spatele birourilor. Ei n-ar trebui să fie la fel de responsabili ca și noi? Să se testeze periodic dacă nu s-au vaccinat până acum? Sau să poată să își facă treaba cu publicul doar dacă sunt vaccinați sau testați periodic? Iar dacă ”Nu și Nu” căci suntem suverani și avem drepturi, întră și ei în șomaj tehnic precum cei din horeca? Până unde se întinde discriminarea pozitivă?

*Poză pesedită de la Vali

Ți-a plăcut ce-ai citit? Dă un share să ajungă și la alții

2 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Cei din Horeca chiar sunt obligati sa se vaccineze, la locul de munca al sotiei ( hotel de 5 stele )au primit doua alternative seci : sa se vaccineze sau sa li se desfaca contractul de munca.

  2
  2
 2. #2 Comentariu nou

  Armata+Politie sunt vaccinati la greu din cunostiintele mele si povestile lor.

  0
  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.