Viața cu bebeluși în epoca social media - Alex Oancea

Viața cu bebeluși în epoca social media

Apariția dinților la bebeluși nu pare să fie acoperită de filtrele din story-uri

Articol din categoria: Tată de fată

Mă scuzați că n-am mai scris de mult dar viața mea e plină de brunch-uri alături de fetele mele. De excursii neplanificate la mare și la munte. De poze pline de veselie prin păduri sau pe capota mașinii. De petreceri alături de prieteni și, bineînțeles, moștenitoarea clanului…

Așa e viața cu bebeluși pe insta sau pe facebook, nu? Yeiiii, make a kid they say. It will be fun they say. Dacă ne uităm pe story-uri nu vedem cum e când apar dinții, nu? Sau când scutecele promovate nu sunt în stare să țină chestii smelly să ajungă până la ceafă? Sau când un restaurant întreg se uită la tine că nu se mai aud cu chelnerul căci cineva, nu zic cine, s-a plictisit de stat în cărucior, nu? Sau când te plimbi juma de parc cu 8-9 kg de nervozitate în brațe care nu înțelege că apariția dințișorilor este ceva natural și nu trebuie să-ți fie frică de ea? 

Viața cu bebeluși în social media pare mișto, nu? Nici nu vezi filtrele, retușarea, soacra care liniștește copilul sau bona care preia odorul imediat după cel de-al 51-ulea cadru ”neprogramat”. 

Asta nu e un articol de hate la adresa influenkerilor. Nu, e un articol pentru cei ce se uită în social și se gândesc că odată ce apare odorul începe petrecerea. Nu, viața cu un bebeluș nu e despre social media și nici despre glam. E despre răbdare și nervi tari. Despre a fi prezent 110% indiferent de oră sau de fusul orar. Despre nesiguranța care te cuprinde atunci când vezi că nici o cremă de calmare a durerilor de dinți nu funcționează cum credeai tu și că ”rezolvarea” ține de atașament și timpul petrecut împreună. Despre a merge dincolo de lacrimi, de părul smuls, de zgârieturi adânci sau de nesomn continuu.

Viața alături de bebeluș este despre timpul tău și despre răbdarea pe care trebuie să ți-o găsești. Mereu, 24/24. Despre dedicarea pe care o poți avea și nu despre engagement-ul din rețelele sociale. Și nu, nu e vorba de lacrimile de mai sus. E vorba de motivația pe care trebuie să ți-o găsești mereu știind că după ce trec lacrimile vin și zâmbetele. Despre fericirea bebelușului pe care i-o citești pe față atunci când te vede dimineața chiar dacă tu ești rupt în gură de nesomnul acumulat în ultimele luni.

Acum mă scuzați, mă duc să-i dau moștenitoarei inelul de dentiție de la Nuk care pare că are potențial. Am scris articolul ăsta să nu mă dați dispărut sau ceva. Mai revin eu pe aici când pot ;).

Ți-a plăcut ce-ai citit? Dă un share să ajungă și la alții

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.