Egalitatea în fața legii - Alex Oancea

Egalitatea în fața legii

Articol din categoria: Actualitate

Stăteam eu puțin strâmb în dimineața asta și mi-am zis să judecăm drept o chestie. Mă gândeam că dacă punem un pic gura pe alcool și apoi ne suim la volan suntem în contradicție cu multe prevederi legale. Dacă intră altu’ în noi, asigurarea nu ne despăgubește cu nimic. Mai mult, dacă e din vina noastră și nu din vina lui, e nasol rău. Astea sunt prevederile legale. Cine le încalcă, o face pe propria răspundere căci știe că încalcă o lege. Și chiar fără volan, dacă te-ai îmbătat și ai ajuns în comă alcoolică la spital, îți plătești tu tratamentul că nu e obligată societatea să îți plătească ție viciile sau modul de viață.

Bucureștiul a intrat azi pe cod roșu. Horeca iar nu mai poate munci. Teatrele și cinematografele iar se închid. O grămadă de oameni, colegi, prieteni nu se vor mai duce de azi la muncă. Alții, alături de copii, vor sta acasă. Spitalele sunt din ce în ce mai pline la ATI. Cu toate astea, cu câteva ore înainte de codul roșu, avem o grămadă organizată de oameni ce stau la un loc fără să poate mască. Fără distanțare. Protestând împotriva completării normelor sanitare în societate cu vaccinarea obligatorie. Nu împotriva #covid, ci împotriva vaccinurilor alea vechi de tetanos, hepatită, rujeolă samd.

Oamenii ăștia au stat așa fără mască știind că fac un lucru în contradicție cu măsurile legale în vigoare. Știau că își asumă și că fac asta pe propria răspundere, da? Că sunt majori (marea majoritate) și nevaccinați (oare?). Înțeleg că organizatorul a fost sancționat că au fost mai mult de 100 de oameni prezenți. Dar toți ăia care au stat ilegal fără mască acolo ce fac? Dacă se îmbolnăvesc că au stat unii în respirația altora trebuie să le plătim noi tratamentul? Dacă ajung la spital primesc oare un pat la ATI în detrimentul unui bolnav ce n-a prins vaccinul încă? De ce ar avea mai multe drepturi decât cei cu alcoolul? Pe bune, de ce n-ar fi egali în fața legii oamenii care o încalcă?

PS: De sancționarea lor la fața locului nu mai zic nimic…. că Poliția are alte strategii anti-covid

*Poză pesedită de la Libertatea 

Ți-a plăcut ce-ai citit? Dă un share să ajungă și la alții

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Nu m-am uitat la fotografiile de la proteste, deci nu pot preciza o medie de varsta a celor care au fost prezenti, insa daca sunt nascuti in 70 – 80, sau cel putin pana in 89, o parte dintre ei trebuie sa fie deja vaccinati cu BCG (profilaxia primara a tuberculozei), DTP (vaccin impotriva difteriei, tetanosului si a tusei convulsive), DT (vaccin impotriva difteriei si tetanosului), VPOT (vaccin impotriva poliomielitei), HepB (vaccin antihepatita B) si ROR (vaccin impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei). Din pacate o parte dintre ele au fost introduse destul de tarziu in schema de vaccinare.

    0
    0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.