#tatiseintreaba: cum ne organizăm timpul mai bine? - Alex Oancea

#tatiseintreaba: cum ne organizăm timpul mai bine?

Cum ne reglăm programul în funcție de cel al copilului?

Articol din categoria: Tată de fată

Mereu mi-a plăcut punctualitatea. Sunt genul de om care preferă să ajungă cu 15 minute mai devreme decât cu 5 minute mai târziu. Întâlniri programate? Uneori și cu 3-4 săptămâni în avans. Ai venit să te întâlnești cu mine și nu m-ai anunțat că întârzii? Well, cam greu să-ți revii după-aia în ochii mei. Crezi că vorbim doar de business? Nope! Programarea se ține și în timpul week-end-urilor. Păi ce e fără un pic de programare? Anarhie! Am o cunoștință care chiar se supăra pe mine că îl refuzam mereu cu venitul la grătar… dar neprogramat cu 2-3 săptămâni înainte găsea slotul orar deja blocat 😊

Mereu îmi plăcea să fac multitasking dar organizat din timp, asigurându-mă că am timp pentru toate. Și da, de multe ori am renunțat la spontaineitate în detrimentul organizării prealabile.

Acu stau acasă cu copilul, da? Suntem chiar amândoi acasă în perioada asta. Băi, știam că venitul moștenitoarei mă va scoate din zona de confort. Știam că nu va fi timp. Dar ce facem cu monstrul organizării? Știu că sunt primul care se trezește dimineața, știu că mă mai pun la calculator să scriu pe blog, beau o cafea…. dar din moment ce se trezește moștenitoarea și până seara când adoarme parcă intru într-o zonă crepusculară în care cineva stă cu telecomanda în spatele meu. Ce organizare băi nene?! Vreau să plec că avem oră la doctor sau în altă parte? Well, nu și dacă a adormit cineva. Vreau să ajung la cumpărături cât încă e liber la magazin? Nu și dacă cineva are chef de joacă. Vreau să fac curat în casă? Nope, cineva doarme și nu poate fi deranjată de aspirator (mă rog, e o exagerare, urăsc maxim să dau cu aspiratorul și să fac curat în general, așa că acum am o scuză bună 😊).

Ce voiam să întreb cu articolul ăsta: voi părinții mai cu vechime cum procedați cu timpul vostru? Efectiv, OCD-ul meu o ia razna cu organizarea asta deficitară a timpului. Mi se pare că n-am timp de nimic și că dacă mă organizez mai bine parcă fur timp de la gura copilului ca să zic așa. Deci, reiau, aveți tehnici sau recomandări de cum să ne organizăm mai bine timpul în preajma kinderilor? Sau de cum pot să ajung în timp util la ce-mi programez?

Mă rog, văd că mai sunt si traininguri online precum cel de mai jos, dar în cazul meu nu prea au funcționat…

*Sursă foto Alexandra ❤️A life without animals is not worth living❤️ from Pixabay . Video via Viorel 

Ți-a plăcut ce-ai citit? Dă un share să ajungă și la alții

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    trece cu timpul. te vei obisnui sa zici ca pleci de acasa la 09:30 si sa iesi pe usa la 11 si sa nu ti se para nimic gresit

    5
    0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.