2018 și noul trend în recrutare - Alex Oancea

2018 și noul trend în recrutare

Articol din categoria: Rant

N-am mai scris de peste o lună. Da, știu că mi-ați tot reproșat asta unii din voi. Pur și simplu au fost mult prea multe probleme care îmi necesitau atenția, energia și dedicarea. Iar, când mă apucam de scris, orice scriam tot cu PSD îmi ieșea (ca în bancul ăla vechi și prost).

Ce vreau să zic acu e că m-am întors (cumva) și asta e prima postare din 2018 (hai La mulți ani! până nu ne luăm de alte-alea).

În altă ordine de idei, hai să vă mărturisesc la ce mă gândeam eu azi-noapte: la recrutări pe poziții manageriale. Stați, nu pentru mine! Așa, în general. Azi trec prin parlament propunerile de miniștri din noua echipă managerială de la Guvernul PSD României. Adică vin propunerile, comisiile fac interviurile de specialitate, apoi consiliul director votează în plen și, dacă totul merge conform managerului de HR (a se citi Liviu Dragnea), CEO-ul României le și semnează numirile până la ora la care v-ați dat seama că și azi ați băgat ore suplimentare la birou.

Băi, voi vă dați seama ce sistem eficient e asta? Uitați-vă prin corporațiile voastre ce sisteme greoaie de recrutare fac. 2-3-4 interviuri, apoi semnare, apoi perioadă de probă și, după 4-5-6 luni de la primul interviu semnezi nedeterminatul. Asta înseamnă mai puțină birocrație, nu? Sari peste interviurile de HR, peste alea de specialitate, peste raportări, negocieri, evaluare… și în 24 de ore deja primești bugetul și gata, ești șef peste alți șefuți care abia așteaptă să execute bugetul și să-și stabilească proprii KPI de auto-motivare.

Mă rog, perioada de probă se pare că rămâne în continuare. Peste 6 luni vine un alt manager și, dacă totul merge bine, în 3-4 ani vine și rândul tău să fii ministru căci, până atunci, poate se stabilește că devine obligatoriu pentru fiecare din noi să fim miniștri odată-n viață. Doar să avem o pilă la HR 😉 

Hai #lamulțean, să fim sănătoși și ne îmbrăcăm mai gros dacă mai ieșim pe la plimbări prin centrul orașului. Am auzit că circulă o gripă destul de nasoală și medicamentele s-au scumpit. Din nou. 

Bebelușelor, dans!

 

Ți-a plăcut ce-ai citit? Dă un share să ajungă și la alții

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.