While I was sleeping… - Alex Oancea

While I was sleeping…

Articol din categoria: Introspecţii, Marcomm

…și tu citeai alte bloguri, au trecut 9 luni de când n-am mai scris nimic pe aici. Practic, prioritățile au fost altele. Apoi cheful n-a mai venit. Apoi n-a fost timp. Apoi… Apoi… Practic aș putea continua cu multe alte scuze pentru lenea mea. Măcar cu câte o scuză per lună de inactivitate. Dar, să trecem peste și să vedem ce s-a mai întâmplat prin zonă și despre care, probabil, aș fi scris în perioada asta. Sau nu.

Așadar, să le luăm într-o ordine pur întâmplătoare:

  1. Mi-a dispărut domeniul. Da, ai citit bine. După cum probabil ai remarcat eram pe un alt domeniu, cu .eu în coadă. Dar, domeniul fuse cado’, nu s-a văzut că expiră și… să zicem că dacă ai chef de niște chestii nsfw poți căuta acolo. Acum, iată-mă pe .ro, pe barba mea și cu astenia de primăvară în continuare.
  2. Au mai apărut 12935 de agenții de influenceri. Da, practic pentru fiecare like dat unei cafeluțe de pe instagram (ca să nu ne luăm de rochițe mulate și #bunădimineața) avem câte o agenție ce poate raporta succesuri.
  3. Au apărut 15325 de consultați GDPR. Practic, pentru fiecare articol de legislație cred că avem cel puțin 2-3 specialiști gata să ofere explicații și panseuri. Noroc, că mă știu cu Tudor să mă salveze de toți ăilalți.
  4. Mă mir că n-au apărut agențiile de influenceri în GDPR. Practic, acolo cred că ar fi fost o nișă interesantă căci mulți de la punctele 2 și 3 au și dispărut rapid din peisaj și așa poate ar mai fi avut prilej de o promovare sau două.
  5. Au mai fost și câteva scandaluri prin domeniu. More than pub cred că a fost cea mai mediatizată agenție în ultimele luni. A raportat atâtea succesuri de mă mir că mai au clienți. În fine, la câți specialiști în marketing avem în România nici nu mă mir că expresia „și reclama negativă e reclamă” încă mai există. Și nu, să ne înțelegem, e o idioțenie expresia asta.
  6. O agenție a fost exmatriculată de client pentru că a avut opinii politice. Aș vrea să comentez chestia asta dar, din păcate, e atât de neprofesionistă situația încât aș vrea să trec inepția la capitolul #așanu și să trecem la punctul următor.
  7. S-a luat un troll de mine. Dap. Chiar dacă n-am mai scris nimic din 7 august sunt acuzat că folosesc un limbaj corporatist de lemn plin de englezisme. Sau, mă rog, asta am înțeles pe repede-înainte căci practic n-am avut răbdare să citesc până la capăt. Am zis f*** it! și am mers mai departe spre îndeplinirea cu succes ai metricilor zilnici trecuți în job description-ul de la cooperativa multinațională ce-mi achită monthly paycheks-urile.
  8. A apărut un nou canal de social media – Tik Tok. Mă rog, apăruse mai demult dar a început să apară și în prezentările de trenduri de la noi. Canalul e online, mai trebuie însă să vedem dacă utilizatorii lasă manelele, semințele și harfele de cartier… căci practic în momentul de față ne trebuie branduri ”dă valoare” care să exploateze ”potențialul”. Promit să revin undeva-cândva pe subiect. Să sperăm ca nu peste alte 9 luni.
  9. Aici mai era ceva dar de care am uitat. Probabil vreo criză de comunicare care să îngroape vreun brand… dar așa e cu crizele astea care se amplifică de ne cade bula în cap: cum vin, așa se și duc. În fine, poate îmi suflă cineva din cască vreun subiect de care am uitat… și când zic de cască mă refer la căsuța de comentarii de mai jos.

Cam atât pentru moment. Mă bucur că ai trecut pe aici. Please come again! (asta a fost și pentru tipul de la punctul 7).

PS: să elucidez și misterul – au trecut 9 luni dar nu, nu am născut… doar m-am îngrășat eu un pic…

*Sursă foto

Ți-a plăcut ce-ai citit? Dă un share să ajungă și la alții

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.