Cât de pregătit te simți? - Alex Oancea

Cât de pregătit te simți?

Am învățat ceva în anul ăsta?

Articol din categoria: Actualitate

Mă tot uitam zilele astea la o chestie – incertitudinea pandemiei parcă a rămas la același nivel politic ca acum un an. S-au schimbat șefi, miniștri, directori de spitale, dar parcă noi tot în aceeași ceață suntem. Decidenții politici se ceartă la televizor sau pe facebook, modalitatea de rată de calcul a incidenței e un mister și se schimbă mereu, ăia de stau pe margine amenință cu moțiuni de cenzură, numărul de paturi ATI #covid a rămas cam la fel… iar negaționiștii, anti-vaxxerii și fanii tratamentelor minune sunt tot mai mulți.

Și mă uitam și pe fluxurile de știri. În Australia acum sunt cele mai mari inundații din ultimii 50 de ani și asta la un an după incendiile devastatoare ce au afectat câteva milioane de oameni. În Islanda a erupt un vulcan la vreo 40 de kilometri de capitală. În Marea Japoniei Kim Jung Un a mai dat cu niște rachete azi-noapte…. și astea sunt doar știrile din ultimele 24 de ore. Serios, noi momentan o ducem bine căci nu avem alte probleme serioase în afara covidului.

Acum un an alergam prin magazine după hârtie igienică și făină. Ne-am specializat în pâine și banana bread. (By the way, vedeți că expiră făina aia luată anul trecut 😉). Dar, și aici vine întrebarea mea, am învățat ceva din organizarea casei în anul ăsta?

Știu, un nou lockdown e aproape imposibil oricât de incompetenți sunt politicienii. Dar, dacă se întâmplă altceva? Ce-ai face dacă pică Glovo și tu trebuie să stai în casă o săptămână? Sau 3? Ai ceva de mâncare? Ai rezerve? Scutece pentru copil? Ai apă de băut dacă se oprește robinetul? Niște baterii? Un extinctor? Hârtie igienică? Întreb serios: față de acu un an te simți mai pregătit în fața surprizelor neplăcute?

*Sursă foto Matthew Waring on Unsplash

Ți-a plăcut ce-ai citit? Dă un share să ajungă și la alții

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  am destul alcool

  2
  0
  • #2 Comentariu nou

   Da, si la mine e bifat in checklist. Macar o saptamana sunt ok la capitolul asta

   0
   0
  • Sunteti copii, are socrul 500 l de tescovina in beci, stransi in 10 ani de cand face vin. Plus butoiul cu varza si 10 de muraturi.
   El e pregatit de razboi atomic, nu de pandemie.

   0
   0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.