#tatiseintreaba: fetele cum stau la capitolul gaming? - Alex Oancea

#tatiseintreaba: fetele cum stau la capitolul gaming?

Eu cu cine o să joc Fifa?

Articol din categoria: Tată de fată

Mă uitam pe programul evenimentului live de diseară de la Modern Dads și am văzut că vor aborda un subiect interesant – gestionarea influenței personajelor din gaming în contextul cyberbulling-ului și agresivității și m-a lovit: fetițele se joacă pe playstation/pc???

Adică, să ne înțelegem, fan gaming de mic ca să zic așa. Sute poate chiar mii de ore nedormite pe jocuri de strategie. Vreo 3-4 calculatoare de gaming schimbate în ultimii 20 de ani. Acum, am lăsat-o mai moale – doar o jumate de oră sau o oră dimineața pe PS în timp ce îmi beau cafeaua și cam atât, că după aia mai am și alte chestii de făcut… dar da, e una din puținele activități care mă ajută să mă deconcentrez de chestiile ce le am de rezolvat în aceeași zi. Și da, dacă Daria ar fi fost băiat mă și imaginam cum o să ne jucă Fifa împreună. Sau Call of Duty. Cum o să facem o rețea să jucăm jocuri de strategie împreună. Cum o să-l bat de fiecare dată la joc ca să-l ambiționez să fie mai bun ca mine… dar eu nu știu jocuri de fete! Oare există jocuri de fete?

Serios vorbind, pe #vremeamea fetele nu se jucau pe calculator sau console. Acum cum e? Am vreo șansă să fac chestiile de mai sus cu fiică-mea? Sau trebuie să fac un training rapid în construcția de căsuțe pentru păpuși și să vând PS-ul???

Ah, și că tot vorbeam de bullying-ul digital – există cyberbulling în zona fetițelor/fetelor? De ce anume trebuie să mă păzesc?

Evenimentul Cum gestionez situatiile de agresivitate si de (cyber)bullying la copii? va fi live pe facebook pe pagina evenimentului (click pe poza de mai jos). Se va discuta și de cum poate comportamentul părinților să influențeze bullying-ul copiilor 😉 … so, diseară de la 19 stay tuned la discuție și, între timp, poate mă ajuți si pe mine să aflu cum e cu fetițele și gamingul. Dau fundă!

*Sursă foto an Vašek from Pixabay 

Ți-a plăcut ce-ai citit? Dă un share să ajungă și la alții

6 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    „tati, vreau sa joc si eu meci cu tine”

    3
    0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.